Recept: Kortessemse Rijsttaart
In de streek
Haspengouw maken ze zeer lekkere recepten. Zo vonden we enkele
kortessemse streekproducten zoals gebak en snoeperijen, en andere gerechten.
Ingrediënten
Voor de vulling:
2,5 liter melk - 225 gr gewone rijst - 300 gr suiker - een kaneelstokje - een snuifje zout - 5 eieren (het wit tot sneeuw geklopt) - 10 pakjes vanillesuiker Taartbodem: 500 gr bloem - 75 gr suiker - 200 gr boter - 1 ei - 40 g. gist - wat lauwe melk - een snuifje zout
Bereiding
Breng de melk aan de kook. Voeg er de suiker, de rijst en de kaneel toe.
Laat 75 minuten langzaam koken met het deksel op een kier.
Laat afkoelen en doe er dan de eierdooiers, een snuifje zout, de vanillesuiker en tenslotte het stijfgeklopte eiwit bij. Doe op de taartbodems en laat bakken.
De hoeveelheden die aangegeven zijn, zowel voor de taartbodem als voor de vulling, dient voor 2 grote rijsttaarten.