eenvoudige recepten

rijsttaart

Interessante links

koffie

cakevorm

eieren

Recept: Kortessemse Rijsttaart

In de streek Haspengouw maken ze zeer lekkere recepten. Zo vonden we enkele kortessemse streekproducten zoals gebak en snoeperijen, en andere gerechten.

Ingrediënten

Voor de vulling:
2,5 liter melk - 225 gr gewone rijst - 300 gr suiker - een kaneelstokje - een snuifje zout - 5 eieren (het wit tot sneeuw geklopt) - 10 pakjes vanillesuiker Taartbodem: 500 gr bloem - 75 gr suiker - 200 gr boter - 1 ei - 40 g. gist - wat lauwe melk - een snuifje zout

Bereiding

Breng de melk aan de kook. Voeg er de suiker, de rijst en de kaneel toe.
Laat 75 minuten langzaam koken met het deksel op een kier.
Laat afkoelen en doe er dan de eierdooiers, een snuifje zout, de vanillesuiker en tenslotte het stijfgeklopte eiwit bij. Doe op de taartbodems en laat bakken.

De hoeveelheden die aangegeven zijn, zowel voor de taartbodem als voor de vulling, dient voor 2 grote rijsttaarten.

marmercake

chocoladetaart

marmercake